Сърдечно - съдови заболявания

Въведение

Сърдечно-съдови заболявания (ССЗ) е термин, използван за описване на широк спектър от заболявания, които засягат сърцето и кръвоносните съдове, включително сърдечно заболяване, инсулт и заболяване на периферните артерии. ССЗ е водеща, ако не и водеща, причина за смърт в световен мащаб, засягаща милиони хора всяка година. Много фактори могат да увеличат риска от развитие на ССЗ, включително високо кръвно налягане, висок холестерол, тютюнопушене, лоша диета, липса на упражнения и генетични предразположения.

Видове сърдечно-съдови заболявания

Има няколко вида сърдечно-съдови заболявания, включително:

 • Коронарна артериална болест (CAD): Това се случва, когато се натрупа плака в артериите, които доставят кръв към сърцето.
 • Сърдечна недостатъчност: Това е състояние, при което сърцето не може да изпомпва достатъчно кръв, за да отговори на нуждите на тялото.
 • Аритмии: Това е неравномерен сърдечен ритъм, който може да накара сърцето да бие твърде бързо, твърде бавно или неправилно.
 • Инсулт: Това се случва, когато кръвоснабдяването на мозъка е прекъснато или намалено, което води до увреждане или смърт на мозъчни клетки.
 • Периферна артериална болест (ПАБ): Това е състояние, при което се натрупва плака в артериите, които доставят кръв на крайниците, особено на краката.

Симптоми

Симптомите на ССЗ могат да варират в зависимост от вида и тежестта на заболяването. Някои често срещани симптоми включват:

 • Болка в гърдите (ангина пекторис), стягане или дискомфорт в гърдите
 • Недостиг на въздух
 • Умора
 • Подуване на краката или краката
 • Замаяност или замаяност
 • Учестен или неправилен сърдечен ритъм
 • Гадене или повръщане

Разпространение

CVD е основен проблем за общественото здраве в световен мащаб, отговорен за приблизително 31% от всички смъртни случаи в световен мащаб. В Европа сърдечно-съдовите заболявания са водещата причина за смърт, като представляват близо 45% от всички смъртни случаи.

В регионите на Близкия изток и GCC ССЗ също е значителен здравен проблем, с високи нива на рискови фактори като затлъстяване, диабет и хипертония.

Решението

Енбиогенната медицина предоставя холистичен подход към управлението на ССЗ, който се фокусира върху възстановяването на баланса във вътрешната среда на тялото. Практикуващите енбиогенна медицина използват различни инструменти, за да помогнат на пациентите да се справят със своите ССЗ, като билкови лечения, корекции на храненето и методи за намаляване на стреса.

Енбиогенната медицина играе много важна роля в превенцията и лечението на всички видове ССЗ. Нашият метод може да се комбинира с конвенционалната медицина и носи голямо облекчение на пациента чрез множество различни начини и подходи.

В заключение, ССЗ е основна грижа за здравето, която засяга милиони хора по света. Въпреки това, с помощта на енбиогенната медицина, хората могат да предприемат проактивни стъпки за управление на сърдечно-съдовото си здраве и намаляване на риска от развитие на ССЗ. Чрез справяне с основните дисбаланси в тялото, Енбиогенната медицина може да помогне на хората да постигнат оптимално здраве и благополучие, като същевременно намалява риска от сърдечни заболявания, инсулт и други сърдечно-съдови заболявания.